home
vacatures
job-alert
bemiddelaars en links
over FMF
FAQ
vacature plaatsen
tell a friend
Tell a
Friend


Vacature ingevuld? Meld het ons!
Vacature
vervuld?Opgeslagen
vacatures (0)
Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop
favvacicon

Productieleider Food (MBO/HBO)bedrijfslogo

Introductie

Productieleider Food

Het bedrijf / The company

Deze speler van formaat binnen de foodsector richt zich met name op groenten en fruit. Met een divers assortiment zijn ze actief op zowel de nationale als internationale markt. 

De organisatie gaat de komende jaren een flinke ontwikkeling doormaken, waarbij kwaliteit, voedselveiligheid en betrokkenheid hoog in het vaandel blijven staan. Groei jij met ze mee?De functie / The role

 
Binnen jouw rol als Productieleider word jij de onmisbare schakel tussen de productievloer en het management. Wegens de sterke groei die de opdrachtgever doormaakt is deze uitdagende rol, vol mogelijkheden, ontstaan. Vanuit jouw kennis en kunde krijg jij de ruimte om de productie op jouw manier aan te sturen, om jouw stempel te drukken. De productie bestaat op dit moment uit drie delen, namelijk de productie, opslag en verpakking (vier lijnen) van de natuurproducten. Binnen de productie ligt jouw focus op de deelgebieden: veiligheid, kwaliteit, personeel en resultaat.

Tevens ben jij de sparringpartner voor allereerst de Plantmanager, aan wie jij ook zal rapporteren, maar daarnaast ook voor de technische dienst en de kwaliteitsafdeling, waarbij jij indirect verantwoordelijk bent voor de aansturing. Verder zul je de drie Ploegchefs (één per ploegendienst) direct aansturen. Elke ploeg bevat daarnaast ongeveer 15 medewerkers, welke evenredig verdeeld zijn over de drie delen van de productie, en in totaal werken er ongeveer 100 medewerkers.

Jij gaat in dagdienst, samen met een klein en betrokken team, aan de slag bij een bedrijf in ontwikkeling en iedere ochtend om 09:00 uur bespreek jij, met de andere disciplines, de relevante zaken en uitdagingen van die dag. Naast de dagdagelijkse aansturing betreft dit bijvoorbeeld onderwerpen zoals de uitwisselbaarheid van medewerkers over de verschillende lijnen en optimalisatieprocessen (bijvoorbeeld OEE). Daarnaast staat de organisatie open voor jouw inzichten en ideeën omtrent ontwikkelingsmogelijkheden. zowel voor jouw team als voor jezelf.

Verder omvat jouw takenpakket:

 • Zorgdragen voor de dagelijkse operationele gang van zaken, van de productie en de samenhangende processen
 • Verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen binnen het gestelde budget
 • Analyseren van de OEE-cijfers en het opstellen van een passend actieplan. Vervolgens zorgdragen voor de uitvoer hiervan
 • Meedenken omtrent investeringen en verbeterslagen binnen de productie
 • In samenspraak met Supply Chain de productieplanning opstellen
 • Opstellen personeelsplanning en het beheersen van de capaciteit en kosten binnen de productie
 • Borgen van een efficiënte ploegoverdracht
 • Mede zorgdragen dat de medewerkers, waaronder jijzelf, werken volgens de gestelde richtlijnen omtrent veiligheid, kwaliteit en hygiëne
 • Actief deelnemen aan verschillende multidisciplinaire overleggen  


Het profiel / Your profile

Voor deze vacature zoeken wij een Productieleider die stevig in zijn/haar schoenen staat en beslissingen durft te nemen. Aansluitend hierop moet jij geen drempel voelen om mensen aan te spreken waar nodig. Jij stelt je op als een flexibele leidinggevende, maar stelt ook duidelijke grenzen. Tevens ben jij iemand die proactief met eigen inzichten en ideeën komt, deze ook adequaat kan onderbouwen en hierover kan sparren. 

Onze opdrachtgever zoekt een Productieleider die zich herkent in de kernwaarden van het bedrijf, te weten inzet, kennis, samenwerken, ideeën en passie, en iemand die zich voor langere termijn wil verbinden aan het bouwen aan een succesvolle toekomst. Deze weg zal niet gemakkelijk zijn, maar jij hebt de bereidheid om je schouders eronder te zetten en door te pakken.

Verder herken jij je in het volgende profiel:

 • Reeds meerdere jaren leidinggevende ervaring opgedaan binnen de Food, bijvoorbeeld als Productieleider of Teamleider
 • Een afgeronde en relevante mbo- of hbo-opleiding
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar (minder is niet mogelijk)
 • Een flexibele instelling en de bereidheid om, waar nodig, bij calamiteiten ook buiten diensttijd oproepbaar te zijn (en tijdens piektijden op zaterdag te werken)
 • Een stevige people manager, die communicatief vaardig, recht door zee en gedreven is
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift  


Het aanbod / The offer

De opdrachtgever biedt jou een verantwoordelijke functie met een uitdagend takenpakket. Je gaat deel uitmaken van een organisatie die zich in stevig tempo professioneel ontwikkelt. In eerste instantie zal het gaan om een dienstverband voor bepaalde tijd (jaarcontract), met uitzicht op onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk is van jouw reeds opgedane werkervaring.

Daarnaast ontvang je 25 vakantiedagen, 9,5 ATV dagen, een goede pensioenregeling 8% vakantiegeld en 4,25% eindejaarsuitkering. Tevens is er ook een reiskostenvergoeding (vanaf 10 km enkele reis). De opdrachtgever denkt ook graag met je mee in de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen d.m.v. trainingen en opleidingen. 

Daarnaast ontvang je elke maand een leuk en interessant extraatje!Reactie / Reaction

Geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan snel via de solliciteer online optie. Graag ontvangen wij je cv in Word-format (niet verplicht), zodat wij deze efficiënt kunnen verwerken in onze systemen. Het spreekt voor zich dat wij jouw gegevens vertrouwelijk behandelen. Wij reageren altijd binnen vijf werkdagen op jouw sollicitatie en als er een match is, bespreken we dan ook nadere ins en outs met betrekking tot onze opdrachtgever.

Na een eerste telefonische selectie nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek op ons kantoor. Tevens gaan we, na jouw toestemming, referenties na. Op basis van onze bevindingen brengen we nader verslag uit aan de opdrachtgever. Daar volgen nog maximaal twee gesprekken en een rondleiding.

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Martijn van de Wiel, Recruitment Consultant, via het telefoonnummer 085 105 0125. Wij staan je graag te woord.

Ambieer je een baan in de levensmiddelenindustrie, maar is deze positie het net niet voor jou? Professionals in Food bemiddelt in heel Nederland voor productmanagers, accountmanagers, medewerkers binnendienst, productontwikkelaars, auditors, kwaliteitsmanagers, kwaliteitsmedewerkers, productiemanagers, procestechnologen, laboranten en analisten in de levensmiddelenindustrie. Past een dergelijke rol jou goed? Kijk dan snel op onze website en stuur ons een open sollicitatie!

Volg Professionals in Food ook op LinkedIn en blijf op de hoogte.
Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop

Uw referentie aan www.fmfvacatures.nl wordt gewaardeerd.
Your referral to www.fmfvacatures.nl is appreciated.


Gegevens

Werkgever:
Professionals in Food
Vacaturesteller:
Professionals in Food
Standplaats:
Noord-Brabant

Geplaatst op FMF: 10 januari 2019

Branche: Food
Functie: Produktie/Engineering/Facility, Management
Opleidingsniveau: HBO / BSc
Werkervaring: 2-5 jaar, 5-10 jaar