home
vacatures
job-alert
bemiddelaars en links
over FMF
FAQ
vacature plaatsen
tell a friend
Tell a
Friend


Vacature ingevuld? Meld het ons!
Vacature
vervuld?Opgeslagen
vacatures (0)
Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop
favvacicon

Acerta Pharma - Research Scientist Chemistry - Ossbedrijfslogo

Introductie

Ben je (Bio)Chemicus/Farmacochemicus en heb je een afgeronde PhD?
Vind je het leuk om in de farma op het lab aan projecten te werken tbv medicijnontwikkeling?
Heb je bij voorkeur ook onderzoekservaring opgedaan met de ontwikkeling van nieuwe (oncologische) geneesmiddelen? En een passie voor dit vak?

Het bedrijf / The company

Acerta Pharma
Acerta Pharma B.V. is in 2012 opgericht door Allard Kaptein, Tjeerd Barf, Ahmed Hamdy, Raquel Izumi en Francisco Salva. Acerta Pharma is een leider op het gebied van covalente bindingstechnologie en past deze technologie toe om nieuwe, zeer selectieve therapieën voor kanker te creëren.

Ongeveer 200 mensen werken bij Acerta Pharma, verdeeld over 3 locaties, een op het Pivot Park in Oss in Nederland en twee in de VS (San Carlos en South San Francisco). In Oss zijn er ongeveer 25 enthousiaste, geïnspireerde collega's die elke dag werken aan de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen, samen met de teams in de VS om nieuwe behandelingsmogelijkheden voor patiënten te bieden.

Na het melden van zeer veelbelovende gegevens van een fase 1b / 2a-onderzoek bij chronische lymfatische leukemiepatiënten in 2015, kreeg het bedrijf veel aandacht. In februari 2016 verwierf AstraZeneca een meerderheidsaandeel (55%) van Acerta Pharma en is het een betrokken partner voor het hematologische oncologiegebied. Eind oktober 2017 verleende de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten een versnelde goedkeuring voor acalabrutinib voor eerder behandelde mantelcellymfoom (MCL) -patiënten. Acerta Pharma werkt samen met AstraZeneca nu hard aan goedkeuring voor andere landen en voor aanvullende indicaties voor dit medicijn.


Extra info

Het Team
Het Chemistry Team is verdeeld over 2 teams met 2 leidinggevenden, met totaal 11 collega Chemici. Je rapporteert in deze functie aan de Senior Research Scientist Medicinal Chemistry. De sfeer is informeel, behulpzaam, goede teamspirit en de bereidheid om kennis/ervaring met elkaar te delen en van elkaar te leren. We werken allemaal voor hetzelfde doel!


De functie / The role

Ben je (Bio)Chemicus/Farmacochemicus en heb je een afgeronde PhD?
Vind je het leuk om in de farma op het lab aan projecten te werken tbv medicijnontwikkeling?
Heb je bij voorkeur ook onderzoekservaring opgedaan met de ontwikkeling van nieuwe (oncologische) geneesmiddelen? En een passie voor dit vak?

Wil jij graag bij een (kleine) farmaceut (35 collega"s) gaan werken in een hecht Chemie team van ca. 5 collega"s? Met de kans om een belangrijke bijdrage te gaan leveren aan het vinden van mogelijk nieuwe levensreddende medicijnen binnen de oncologie?

Alles met 1 doel, een belangrijke bijdrage leveren in de kwaliteit van het leven van patiënten!
Zo ja, lees dan verder, want Acerta Pharma te Oss is op zoek naar een stevige en bevlogen

Research Scientist Chemistry
Oss
Fulltime (32-urige werkweek kan ook)

Jouw uitdaging
Als Research Scientist Chemistry ga je samen met je collega"s mede de koers bepalen voor het komende jaar (en daarna) in de verdere ontwikkeling van Acerta"s oncologie portfolio.
Je werkt een groot deel van je tijd samen met je collega"s op het laboratorium. Daarnaast ben je in de lead bij diverse drug discovery projecten, weet je vanuit je ervaring de mogelijkheden optimaal te benutten en met creativiteit de projecten naar een hoger plan te tillen. Je bent pro-actief, de kartrekker van deze projecten, bewaakt continue de voortgang en zorgt voor nieuwe inzichten hierin.

Wat ga je doen?
o Je bent werkzaam op een chemisch laboratorium, bedenkt en maakt nieuwe biologisch actieve chemische stoffen en kan actief inhoudelijke sturing geven aan de activiteiten van collega chemici.
o Je komt met ontwikkelingsvoorstellen om de huidige & toekomstige projecten verder te uit te bouwen en te verbeteren. Je bent projectleider van een of meerdere projecten, je komt met nieuwe targetvoorstellen (vanuit literatuur onderbouwd), je coördineert de voortgang, verdeelt het werk onder jou en de collega"s en zorgt voor opvolging van de resultaten.
o Je ontwikkelt wetenschappelijke methoden en werkwijzen om onze drug discovery projecten verder te brengen en je levert hiervoor deskundige technische input.
o Je coördineert interne en externe onderzoeken om deze maximaal te exploiteren en de koers ervan binnen Acerta te beïnvloeden.
o Je deelt ervaringen, kennis en ontwikkelingen in het vakgebied met collega scientists van AstraZeneca & Acerta Pharma.


Het profiel / Your profile

Wat vragen we van jou?
o Je hebt een afgeronde WO-opleiding Scheikunde, (bio)Farmaceutische Wetenschappen, of aanverwant, aangevuld met een afgeronde PhD bij voorkeur op een medical chemistry/oncologisch onderwerp.
o Minimaal 2 jaar ervaring met identificatie en ontwikkeling van geneesmiddelen in de farma of bij een CRO is een pre. (bij geen ervaring in de farma/CRO dan PhD op een oncologisch onderwerp).
o Ervaring in medicinal chemistry of organische chemie.
o Ervaring met projectmanagement en het aansturen van de collega"s hierin is een pre.
o Ervaring met het schrijven van patenten is een pre.
o Ervaring met het publiceren van wetenschappelijke artikelen bij voorkeur in "peer reviewed" wetenschappelijke vakbladen.
o Competenties: pro-actief, helicopterview (goed overzicht kunnen halen en de "rode draad" in de gaten houden) overtuigingskracht, goed mensen mee kunnen krijgen, besluitvaardig, prioriteiten kunnen stellen. Goed met tegenslagen om kunnen gaan. Ambitieus. Flexibel, in staat zijn om op het juiste moment mee te bewegen met de door de organisatie gekozen koers. Gericht op samenwerken.
o Vloeiend in Engels, bij voorkeur ook in Nederlands.


Het aanbod / The offer

Wat bieden we jou?
o Dynamische, innovatieve en internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen die het verschil kunnen maken in het leven van patiënten.
o De mogelijkheid om in een klein, hecht team te werken, waar je veel van elkaar kunt leren. De sfeer is erg goed!
o De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen, naar bijv. een functie met nog meer verantwoordelijkheid. Ook internationaal doorgroeien behoort tot de mogelijkheden, binnen AstraZeneca of Acerta Pharma!
o De mogelijkheid voor samenwerking met jouw internationale collega"s van de Chemistry afdelingen in het buitenland zoals UK en VS.
o Goed salaris en secundaire voorwaarden: 8% vakantietoeslag, 25 vakantiedagen (fulltime basis), collectief pensioen met een vast percentage eigen bijdrage, en een bonusregeling. Wij bieden jou een jaarcontract met de intentie om dit na een jaar te verlengen naar onbepaalde tijd.


Reactie / Reaction

Interesse?
Zie jij jezelf in bovengenoemde functie en sluiten je competenties aan? Dan komen wij graag in contact met jou! Stuur ons je sollicitatie voorzien van CV en motivatie!Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop

Uw referentie aan www.fmfvacatures.nl wordt gewaardeerd.
Your referral to www.fmfvacatures.nl is appreciated.


Gegevens

Werkgever:
Acerta Pharma
Vacaturesteller:
Acerta Pharma
Standplaats:
Oss

Geplaatst op FMF: 31 december 2018

Branche: Farma & Biotech
Functie: Clinical research
Opleidingsniveau: HBO / BSc
Werkervaring: 2-5 jaar