home
vacatures
job-alert
bemiddelaars en links
over FMF
FAQ
vacature plaatsen
tell a friend
Tell a
Friend


Vacature ingevuld? Meld het ons!
Vacature
vervuld?Opgeslagen
vacatures (0)
Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop
favvacicon

Chemisch analist Douane laboratorium food (Brexit)Introductie

Brexit! Dat betekent nogal wat en heeft nogal wat gevolgen. Wát precies weten we nog niet, maar in ieder geval is de Belastingdienst/Douane daarom wél op zoek naar nieuwe collega's. Voor de havens en vliegvelden én voor andere plaatsen in Nederland waar de Douane werkzaamheden uitvoert. Want dat is allang niet meer alleen maar aan de grens.

Het bedrijf / The company

Het landelijk douanelaboratorium is hét kenniscentrum van en voor de Douane en voor andere (inter)nationale overheidsinstanties. We beschikken over een modern mobiel laboratorium dat we op locatie inzetten om bij goederencontrole te adviseren over chemische componenten.

Extra info

Meer over jouw toekomstige afdeling
De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur.

De functie / The role

In jouw rol van chemisch analist ben jij werkzaam in het cluster food en onderzoek je voedingsmiddelen, zoals suikerhoudende producten, zuivel- en vleesproducten en non-alcoholische dranken. Je maakt gebruik van een breed scala aan analysetechnieken, zoals chromatografische technieken (LC, GC, GCMS, Pyrolyse GC, en GCxGC), capillaire elektroforese en nat-chemische bepalingen (Kjeldahl, vet extractie en refractometrie) en je werkt nauw samen met wetenschappelijk medewerkers en analisten.

Als chemisch analist heb je veel kennis van die gebruikte technieken én van de te onderzoeken producten en je verricht de onderzoeken in het kader van de indeling in het tarief van invoerrechten en VGEM-wetgeving, onder andere flora en fauna en geneesmiddelenwetgeving.

Het profiel / Your profile

Functie-eisen

Je hebt een HLO-diploma (chemisch-technisch).
Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Het is een pre als je kennis hebt van en ervaring met de hierboven beschreven
technieken.
Dat geldt ook als je kennis hebt van en ervaring met de analyse van de te
onderzoeken goederen.
En het is ook een pre als je bekend bent met het werken onder accreditatie (ISO
17025).

Jouw competenties?

analyseren
accuraat werken
samenwerken
plannen en organiseren
zelfontwikkeling

Het aanbod / The offer

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau: schaal 8
Salaris­omschrijving:
In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris: Min €2.503 - Max. €3.384 (bruto)
Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Reactie / Reaction

e werkt nauwkeurig en netjes en je wil graag goed presteren. Je bent proactief en je neemt initiatief en verantwoordelijkheid. Je hebt een dienstverlenende en tegelijkertijd resultaatgerichteinstelling en je bent integer. Je bent creatief, flexibel en innovatief.
Je hebt relevante ervaring met specifieke technieken en onderzoeksgebieden.
Heb je ervaring en affiniteit met specifieke producten geef dit dan aan in je brief.

Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:
Bart Zegers, Manager Douane Laboratorium
06-13631782

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Monica Louwersheimer, HR adviseur
06-18606297

Tenslotte ..... / Finally ....

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op maandag 14 januari a.s. vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.


Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop

Uw referentie aan www.fmfvacatures.nl wordt gewaardeerd.
Your referral to www.fmfvacatures.nl is appreciated.


Gegevens

Werkgever:
Belastingdienst/ Douane laboratorium
Vacaturesteller:
Betabanen
Standplaats:
Amsterdam

Geplaatst op FMF: 31 december 2018

Branche: Food
Functie: R&D, Clinical research
Opleidingsniveau: HBO / BSc
Werkervaring: 0-2 jaar, 2-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar